Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 38000
Kategorie: Maso

Ingredience

160 g Cibule
1,5 kg Jehněčí plec
10 g Máta
125 g Meruňky
30 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
300 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
10 g Pomerančová kůra
40 ml Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Šafrán
5 g Sůl
150 ml Voda pitná
450 ml Vývar jehněčí
3 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
4% Sacharidy 14 g
26% Tuky 20 g
23% Sodík 463 mg
85% Bílkoviny 48 g

Jehněčí na šafránu postup přípravy receptu:

1

Šafrán vložíme do malé misky, přilijeme odměřené množství horké vody a necháme 10 minut namočené.

2

V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm smažíme maso. Vyjmeme je z mísy a dáme zvlášť.

3

Stáhneme oheň, přidáme fenykl, nudličky papriky, nasekanou cibuli a 5 minut průběžně promícháváme a smažíme.

4

K zelenině přidáme mouku a zázvor, mícháme a 2 minuty smažíme. Přilijeme šafránový nálev, vrátíme maso, přilijeme vývar, přidáme pomerančovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C .

5

Nalijeme pomerančovou šťávu a nakrájené meruňky, podusíme ještě další 30 minut, až je maso měkké. Ochutnáme, dokořeníme a před podáváním ozdobíme snítkami máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept