Recept

Daňčí řízky na šípkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38001

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1,2 kg Dančí maso
1 polévková lžíce Džem meruňkový
600 ml Hovězí vývar základní
100 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
80 ml Olej rostlinný
4 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
60 g Šípky sušené
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
11% Sacharidy 39 g
34% Tuky 26 g
32% Sodík 639 mg
112% Bílkoviny 63 g

Daňčí řízky na šípkách postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na plátky, maso očistíme, šípky opláchneme.

2

V pekáči na rozpáleném oleji zpěníme cibuli se zeleninou, vložíme maso, koření a maso opečeme. Poté podlijeme vývarem, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, šípky a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.

3

Měkké maso vyjmeme a držíme na teple.

4

Do šťávy zašleháme jíšku, džem, víno a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme přes síto.

5

Maso naporcujeme a servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept