Daňčí řízky na šípkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí řízky na šípkách
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38001 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1,2 kg | Dančí maso |
1 polévková lžíce | Džem meruňkový |
600 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
80 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
60 g | Šípky sušené |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 207,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Dančí maso, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Šípky sušené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí řízky na šípkách postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na plátky, maso očistíme, šípky opláchneme. |
2 | V pekáči na rozpáleném oleji zpěníme cibuli se zeleninou, vložíme maso, koření a maso opečeme. Poté podlijeme vývarem, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, šípky a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem. |
3 | Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. |
4 | Do šťávy zašleháme jíšku, džem, víno a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme přes síto. |
5 | Maso naporcujeme a servírujeme přelité omáčkou. |