Jednoduchý recept

Jelení plec s játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 38002
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
250 g Játra jelení
1,5 kg Jelení plec
0,5 kávová lžička Kmín drcený
80 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 687kJ
3% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
39% Sodík 775 mg
135% Bílkoviny 76 g

Jelení plec s játry postup přípravy receptu:

1

Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.

2

V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

Hotové maso i játra vyjmeme.

4

Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept