Jednoduchý recept

Medový perník na strouhání

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 38004

Ingredience

10 g Kypřicí prášek do pečiva
500 g Med včelí
500 g Mouka žitná
20 ml Rum
30 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 529kJ
21% Sacharidy 76 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 10 mg
14% Bílkoviny 8 g

Medový perník na strouhání postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme žitnou mouku, máme-li, použijeme vejražku. Přidáme horký med, důkladně promícháme a necháme uležet 48 hodin.

2

Do těsta přimícháme žloutky a hněteme nejméně 20 minut. Necháme uležet 30 minut, v rumu rozmícháme prášek do pečiva, přidáme do těsta a opět zpracováváme těsto aspoň 20 minut. Těsto vyválíme na silnou placku, plech pomažeme tukem a celou placku na něj přendáme. Těsto potřeme studenou vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a perník je připraven k použití.

Poznámka

Kvůli časové náročnosti pečeme vždy více perníku do zásoby. Čas přípravy je uveden bez doby uležení těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept