Recept

Hruškovo-cibulová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38006

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Hrušky
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
4 kávová lžička Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sirup javorový
500 ml Vývar drůbeží
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 457kJ
2% Sacharidy 7 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 197 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hruškovo-cibulová omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kuchyňského robotu, hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Vše rozmixujeme na kaši.

2

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme česnekový olej a připravenou hruškovou-cibulovou kaši v něm dusíme na mírném ohni asi 30 minut.

3

Poté přidáme javorový sirup a dusíme dalších 15 minut. Zaprášíme moukou a přidáme zázvor a za stálého míchání přimícháme kuřecí vývar.

4

Za stálého míchání přivedeme k varu a dochutíme sójovou omáčkou. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept