Medový perník s citronovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový perník s citronovou polevou
Medový perník s citronovou polevou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38007 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
10 g | Anýz mletý |
3 g | Badyán |
140 g | Cukr moučkový |
5 g | Hřebíček mletý |
100 g | Kandovaná citronová kůra |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
500 g | Med včelí |
1000 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Ořechy lískové |
500 g | Poleva citronová |
50 ml | Rum |
10 g | Skořice mletá |
30 g | Tuk |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 216,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy lískové, Rum, Skořice mletá, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kandovaná citronová kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Poleva citronová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový perník s citronovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, přisypeme cukr, kypřící prášek a promícháme, přidáme med, rum, vodu, drcené ořechy, pokrájenou kandovanou citronovou kůru, mletou skořici, anýz, hřebíček, badyán a nakonec mouku. Vypracujeme tuhé perníkové těsto, necháme 2 hodiny odležet. |
2 | Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme stejné hvězdičky. Plech potřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a hvězdičky na něj vyskládáme. Vejce rozkvedláme v trošce vody a těsto potřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 až 25 minut. Hvězdičky polijeme horkou citronovou polevou a necháme vychladnout. Můžeme je také polevou slepovat vždy dvě k sobě. |