Vlámský salát s uzenáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlámský salát s uzenáči
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 38014 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer sterilovaný |
200 g | Červená řepa sterilovaná |
300 g | Majonéza |
300 g | Uzenáče |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 222,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Červená řepa sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Uzenáče, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlámský salát s uzenáči postup přípravy receptu:
1 | Uzenáče stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Červenou řepu a celer slijeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. |
3 | V míse smícháme uzenáče se zeleninou, vmícháme majonézu okořeněnou trochou worcesteru a vše dobře promícháme. |
4 | Salát ihned podáváme. |