Norský rybí pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Norský rybí pudink
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Treska aljašská |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 438,3mg |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 124,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 131,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pepř cayenský, Sůl, Treska aljašská, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Norský rybí pudink postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce tresky nakrájíme na plátky a umeleme. Maso vložíme do mísy a přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme a prolisujeme do jiné mísy. |
2 | Mísu vložíme do nádoby s ledem. Nakonec zvolna vmícháme smetanu. |
3 | Směsí naplníme máslem vymazanou formu, postavíme ji do pekáče s vroucí vodou a pudink vaříme 10-12 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Uvařený pudink vyklopíme a ihned podáváme ozdobený omytou potočnicí. |
5 | Můžeme doplnit různými smetanovými omáčkami. |