Perníkové koláčky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové koláčky s mandlemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38017 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Amonium |
5 g | Anýz mletý |
80 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
250 g | Med včelí |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
70 g | Piškoty dětské |
50 g | Pomerančová kůra |
1 špetka | Skořice mletá |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Na plech a potření | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Cukr moučkový |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 230,0mg |
Draslík | 221,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Mandle, Med včelí, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Mouka pšeničná hrubá, Piškoty dětské, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkové koláčky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Med necháme v kastrolu rozehřát. Pokapeme studenou vodou a necháme vychladnout. Poté vmícháme do medu žloutky, cukr, rozdrobené piškoty, amonium, nahrubo nakrájené mandle, tlučený anýz, skořici a nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru, naloženou v cukru. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. |
2 | Těsto rozválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě rychle upečeme. Dozdobíme nebo přelijeme bílkovou polevou a necháme oschnout. |
Poznámka
čas přípravy je bez doby na odležení-12 h