Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38019

Ingredience

800 g Dančí maso
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
Na omáčku
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé
Na smažení jablka
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
4% Sacharidy 14 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 163 mg
67% Bílkoviny 38 g

Daňčí hřbet s jablky postup přípravy receptu:

1

Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku.

2

Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme.

3

Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji.

4

Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept