Daňčí hřbet s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí hřbet s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Dančí maso |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Na smažení jablka | |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 172,8mg |
Draslík | 618,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dančí maso, Olej rostlinný, Sůl, Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí hřbet s jablky postup přípravy receptu:
1 | Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku. |
2 | Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme. |
3 | Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji. |
4 | Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou. |