Smetanový koláč s malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový koláč s malinami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3802 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
500 g | Linecké (křehké) těsto |
250 g | Maliny |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
120 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 146,6mg |
Draslík | 80,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 266,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový koláč s malinami postup přípravy receptu:
1 | Z křehkého těsta vyválíme kruhový plát, vložíme do koláčové formy, přitiskneme k okrajům a dáme na hodinu vychladit do lednice. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Těsto zakryjeme pečicím papírem a předpečeme 20min. |
4 | Mezitím ušleháme zakysanou smetanu se žloutky, cukrem a moukou. Korpus vyjmeme, vlijeme náplň a posypeme malinami. Poté ještě 30min dopečeme, až povrch koláče zezlátne. |
5 | Necháme vystydnout a vychladíme ještě v lednici. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto" nebo koupíme již hotové.