Jednoduchý recept

Perníková kolečka v čokoládě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 38021

Ingredience

20 g Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
15 g Kypřicí prášek do perníku
150 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká
20 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
10 g Soda jedlá
150 g Sádlo škvařené
25 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 767kJ
23% Sacharidy 84 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 317 mg
16% Bílkoviny 9 g

Perníková kolečka v čokoládě postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr, med a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, prášek do perníku, strouhanou citronovou kůru, sodu. Vypracujeme perníkové těsto, které necháme asi 20 minut uležet.

2

Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejně velká kolečka. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, a kolečka na plech vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v hrnku s troškou vody a kolečka potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 30 miut. Vyjmeme a necháme chladnout.

3

V rendlíku rozehřejeme sádlo, přidáme čokoládu a rozpustíme. Vezmeme vždy dvě kolečka, troškou čokolády je slepíme a pak obě slepená kolečka najednou ponoříme do čokolády. Necháme trochu okapat. Po vychladnutí podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept