Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38022

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže dušená
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Uzenáče
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 856kJ
6% Sacharidy 21 g
67% Tuky 50 g
8% Sodík 153 mg
49% Bílkoviny 27 g

Uzenáče s rýží postup přípravy receptu:

1

Vařenou nebo dušenou rýži promícháme s 50g másla, solí, pepřem a nasekanou cibulkou podušenou na kousku másla.

2

Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Krátce je pečeme na pánvi na lžíci másla.

3

Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Urovnáme do ní vrstvu rýže, poklademe uzenáči a přikryjeme rýží. Zalijeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

5

Podáváme se zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept