Uzenáče s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenáče s rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38022 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dušená |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Uzenáče |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 67,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Uzenáče mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenáče s rýží postup přípravy receptu:
1 | Vařenou nebo dušenou rýži promícháme s 50g másla, solí, pepřem a nasekanou cibulkou podušenou na kousku másla. |
2 | Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Krátce je pečeme na pánvi na lžíci másla. |
3 | Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Urovnáme do ní vrstvu rýže, poklademe uzenáči a přikryjeme rýží. Zalijeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
5 | Podáváme se zeleninovými saláty. |