Marcipánové cukroví s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánové cukroví s mandlemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38026 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
200 g | Cukr moučkový |
2 ks | Hřebíček |
35 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Potření a ozdobení | |
30 g | Mandle |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 138,7mg |
Draslík | 130,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček, Mandle, Skořice mletá, Vejce slepičí, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánové cukroví s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme, přidáme vejce, cukr, kůru nastrouhanou z citronu a vypracujeme husté těsto. Poté vmícháme strouhané mandle, utlučený hřebíček, skořici a mouku. Propracujeme a těsto necháme na chladném místě odpočinout. |
2 | Ztuhlé vyválíme na tenký plát, vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkami mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme. |
Poznámka
Marcipán je vhodný i na vánoční stromek.