Medové perníčky rumové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové perníčky rumové
Medové perníčky rumové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38028 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
10 g | Anýz mletý |
200 g | Cukr moučkový |
10 g | Hřebíček mletý |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
1000 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Rum |
50 g | Sádlo škvařené |
5 g | Skořice mletá |
30 g | Soda jedlá |
25 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 98,6mg |
Draslík | 48,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Rum, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Soda jedlá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové perníčky rumové postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr a vyšleháme metlou. Přisypeme mouku, sodu, mletou skořici, anýz, hřebíček a přidáme med, sádlo a rum. Vypracujeme tužší perníkové těsto, vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme malé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem a perníčky na plech vyskládáme vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 minut. |
2 | V hrnku rozkvedláme jedno vejce s troškou vody a ještě horké perníčky potřeme, aby se po vychladnutí leskly. |