Jednoduchý recept

Medový perník tmavý

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 38030

Ingredience

10 g Anýz mletý
20 g Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
5 g Hřebíček mletý
5 g Kakao
250 g Med včelí
15 g Melta-kávovinová směs
1000 g Mouka pšeničná hladká
20 g Mouka pšeničná hrubá
3 g Nové koření mleté
30 g Pomerančová kůra
10 g Skořice mletá
10 g Soda jedlá
30 g Sádlo škvařené
25 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
23% Sacharidy 82 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 204 mg
16% Bílkoviny 9 g

Medový perník tmavý postup přípravy receptu:

1

Do hrnku nasypeme meltu, zalijeme horkou vodou a necháme vyloužit, scedíme a výluh nalijeme do mísy. Máslo utřeme s cukrem a sodou, přidáme do mísy, okořeníme skořicí, novým kořením, hřebíčkem, anýzem, přidáme med, roztavené sádlo, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, kakao, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a perníčky na plech vyskládáme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Perníčky necháme vychladnout a různě je zdobíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept