Medový perník tmavý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový perník tmavý
Medový perník tmavý
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38030 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
10 g | Anýz mletý |
20 g | Citronová kůra |
250 g | Cukr moučkový |
5 g | Hřebíček mletý |
5 g | Kakao |
250 g | Med včelí |
15 g | Melta-kávovinová směs |
1000 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Nové koření mleté |
30 g | Pomerančová kůra |
30 g | Sádlo škvařené |
10 g | Skořice mletá |
10 g | Soda jedlá |
25 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 52,6mg |
Draslík | 49,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Pomerančová kůra, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Soda jedlá, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Melta-kávovinová směs, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový perník tmavý postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku nasypeme meltu, zalijeme horkou vodou a necháme vyloužit, scedíme a výluh nalijeme do mísy. Máslo utřeme s cukrem a sodou, přidáme do mísy, okořeníme skořicí, novým kořením, hřebíčkem, anýzem, přidáme med, roztavené sádlo, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, kakao, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a perníčky na plech vyskládáme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Perníčky necháme vychladnout a různě je zdobíme. |