Višňový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3804 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
800 g | Kompot višňový |
500 g | Linecké (křehké) těsto |
75 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
200 g | Ořechy lískové |
200 g | Piškoty dětské kulaté |
1 kávová lžička | Rum |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 72,6mg |
Draslík | 286,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 814,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Máta, Ořechy lískové, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový koláč postup přípravy receptu:
1 | Z křehkého těsta vyválíme kruhový plát a dáme do kulaté koláčové formy. Necháme hodinu chladit v lednici. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Korpus zakryjeme pečicím papírem a předpečeme. Poté necháme vychladnout. |
4 | Mezitím šlehačem ušleháme máslo s cukrem a vejci. Pomleté ořechy přelijeme horkým mlékem a po vychladnutí vmícháme do máslové směsi. Dochutíme rumem, zahustíme rozdrobenými piškoty a vlijeme do korpusu. Poklademe višněmi zbavenými pecek a v troubě vyhřáté na 180C necháme dopéct. |
5 | Koláč podáváme dozdobený lístky máty. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto" nebo koupíme již hotové.