Recept

Karamelo-čokoládové kalíšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38041
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

180 g Čokoláda hořká
250 g Mléko kondenzované karamelové
125 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Rum
125 ml Smetana 12% (konzumní)
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
11% Sacharidy 41 g
37% Tuky 27 g
1% Sodík 14 mg
15% Bílkoviny 8 g

Karamelo-čokoládové kalíšky postup přípravy receptu:

1

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky do mixéru a rozmixujeme.

2

Mléko i smetanu nalijeme do hrnce, zahřejeme pod bod varu, poté nalijeme do mixéru k čokoládové drti.

3

Necháme minutu stát, aby se čokoláda rozpustila, poté za stálého šlehání přimícháme vejce a ještě asi minutu šleháme.

4

Následně do mixéru přidáme karamelové kondenzované mléko, rum a znova šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí v jemný krém.

5

Připravíme si skleničky a pomocí stěrky je plníme karamelovo-čokoládovým krémem.

6

Před podáváním zdobíme ještě šlehačkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept