Recept

Zapékané houby s majoránkou a sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38044

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
300 g Houby čerstvé
5 polévková lžíce Lupínky kukuřičné
1,5 polévková lžíce Majoránka
60 g Mozzarella
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
80 g Pórek
120 g Rajčata
60 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
0,5 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 498kJ
6% Sacharidy 23 g
69% Tuky 52 g
23% Sodík 451 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zapékané houby s majoránkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Malé, zdravé plodnice hub (žampiony, hřiby, lišky) očistíme, omyjeme, pokud mají dlouhou nožičku, tu odřízneme, pak větší houby rozpůlíme a dáme do větší mísy. Oloupaný česnek velmi drobně posekáme. Jarní cibulky omyjeme a pokrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Omytý pórek pokrájíme zešikma na kroužky. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, polovinu lístků otrháme a polovinu drobně pokrájíme.

2

Kukuřičné lupínky dáme do igelitového sáčku a válečkem lupínky rozmačkáme na hrubší strouhanku, kterou dáme do mísy. Sýr Mozzarella necháme z nálevu odkapat. Sýr Čedar a Mozzarellu nastrouháme na velkém struhadle a oba sýry v míse promícháme se strouhankou a polovinou pokrájené majoránky.

3

K houbám přidáme cibuli, pórek, česnek, čerstvě pomletý bílý a citronový pepř, sůl a suroviny promícháme. Pak přidáme olivový olej, rajčata a lístky majoránky. Vše znovu promícháme, pokapeme 0.5 dl bílého suchého vína a znovu promícháme.

4

Zapékací mísu vymažeme máslem. Naplníme ji připravenou směsí s houbami, posypeme strouhankou se sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C zapéct.

5

Pečeme 15-20 minut, rozdělíme na porce, které podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept