Recept

Jedlový les s borůvkovým kompotem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38045

Ingredience

300 g Cukr krupice
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
225 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Vanilkový lusk
6 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
Omáčka
350 g Kompot borůvkový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
500 g Reveň (Rebarbora)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
16% Sacharidy 56 g
31% Tuky 23 g
3% Sodík 60 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jedlový les s borůvkovým kompotem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Větší bábovkovou formu vymažeme máslem.

2

V misce utřeme máslo a cukr v hladký krém. Poté přidáváme vejce, mouku, zakysanou smetanu a vanilkové aroma.

3

Připravené těsto nalijeme do vymaštěné formy a povrch urovnáme.

4

Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut.

5

Po vyjmutí z trouby necháme moučník ještě 10 minut ve formě a poté ho vyklopíme na tác.

6

Rebarboru očistíme a nakrájíme na špalíčky, vložíme do kastrolu a přidáme borůvkový kompot i s trochou kompotové šťávy a limetkovou šťávou. Přivedeme k varu a 15 minut dusíme.

7

Odstavíme ze sporáku, necháme vychladnout.

8

Na připravené talířky servírujeme moučník a přelijeme ho borůvkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept