Jedlový les s borůvkovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jedlový les s borůvkovým kompotem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38045 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
225 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 kávová lžička | Vanilkový lusk |
6 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Omáčka | |
---|---|
350 g | Kompot borůvkový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 155,9mg |
Draslík | 201,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Kompot borůvkový, Limetková šťáva, Reveň (Rebarbora) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jedlový les s borůvkovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Větší bábovkovou formu vymažeme máslem. |
2 | V misce utřeme máslo a cukr v hladký krém. Poté přidáváme vejce, mouku, zakysanou smetanu a vanilkové aroma. |
3 | Připravené těsto nalijeme do vymaštěné formy a povrch urovnáme. |
4 | Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. |
5 | Po vyjmutí z trouby necháme moučník ještě 10 minut ve formě a poté ho vyklopíme na tác. |
6 | Rebarboru očistíme a nakrájíme na špalíčky, vložíme do kastrolu a přidáme borůvkový kompot i s trochou kompotové šťávy a limetkovou šťávou. Přivedeme k varu a 15 minut dusíme. |
7 | Odstavíme ze sporáku, necháme vychladnout. |
8 | Na připravené talířky servírujeme moučník a přelijeme ho borůvkovou omáčkou. |