Piškotový dort s kávovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový dort s kávovým krémem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38052 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
70 g | Cukr moučkový |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Poleva | |
120 g | Cukr moučkový |
120 ml | Káva Espresso |
250 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
60 ml | Voda pitná |
10 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 250,8mg |
Draslík | 90,5mg |
Vláknina | 858,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Káva Espresso, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový dort s kávovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme cukr, přidáme žloutky, citronovou šťávu a mouku. |
2 | Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané malé dortové formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 30 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a zbytkem krému dozdobíme. |
3 | Na krém necháme cukr rozpustit v silné kávě. Ve vodě rozpustíme želatinu, vše smícháme dohromady, přidáme ušlehanou smetanu a na chladném místě necháme ztuhnout. |