Recept

Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38058
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

8 plátek Chléb toastový
130 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet kvasný lihový
20 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
50 g Šunka od kosti
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
40 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 707kJ
1% Sacharidy 3 g
51% Tuky 38 g
19% Sodík 375 mg
21% Bílkoviny 12 g

Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozpuštěné máslo smícháme se dvěma žloutky, 30 ml vody, vínem a špetkou soli. 2 litry vody uvedeme k varu, přilijeme ocet a po jednom v ní uvaříme rozkleplá vejce po dobu 1 minuty. Dbáme na to, abychom neporušili žloutek. Nádobu s omáčkou dáme nad vařící vodu a za stálého míchání necháme zhoustnout.

2

Tousty krátce nahřejeme v rozpálené troubě, naplníme šunkou, kouskem špenátu, vejcem a na závěr přelijeme omáčkou. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept