Hemenex z křepelčích vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hemenex z křepelčích vajec
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38061 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibulka jarní |
50 g | Feferony |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
36 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 835,6mg |
Draslík | 206,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 781,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Feferony, Sůl, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hemenex z křepelčích vajec postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme do misky. Osolíme, opepříme. Feferonku nakrájíme na tenká kolečka stejně jako cibulku. |
2 | Pánev rozpálíme, dáme na ní plátky šunky a krátce osmahneme. Poté přilijeme vejce, přisypeme feferonky a cibulku a smažíme do zbělání bílků. |
Poznámka
Máme-li rádi vejce více tepelně upravená, hemenex opatrně otočíme na pánvi a necháme ještě chvíli smažit.