Bramborové suflé s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové suflé s bylinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3808 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 hrst | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 186,3mg |
Draslík | 419,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 700,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové suflé s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme je a rozmačkáme na kaši. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a nastrouhaný sýr. Okořeníme, promícháme a přidáme posekané bylinky. Vmícháme žloutky, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. |
2 | Vložíme do mísy a zapékáme asi 40 minut v troubě. |
3 | Ozdobíme rajčaty a kouskem libečku a podáváme. |