Recept

Žloutková omáčka s dýní a hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38083
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Brusinky
3 stroužek Česnek
6 ks Cibule
600 g Dýně
100 g Hlíva ústřičná
300 g Makarony milánské
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 g Ryzce čerstvé
2 kávová lžička Sůl
3,5 l Voda pitná
4 dl Vývar zeleninový
Žloutková omáčka
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl bylinková
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 969kJ
23% Sacharidy 81 g
49% Tuky 36 g
169% Sodík 3 g
27% Bílkoviny 15 g

Žloutková omáčka s dýní a hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Hlívu ústřičnou a ryzce dobře omyjeme a rozkrájíme na kousky velikosti sousta. Dýni (s oranžovou dužinou) omyjeme, oloupeme, pokrájíme na kostky přibližně 2x2 cm. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno a dáme ho do misky. Rozmarýn omyjeme, jehličky (lístky) otrháme, drobně posekáme a smícháme je s česnekem. V sítu promyjeme sušené brusinky a necháme je okapat.

2

V pánvi si rozehřejeme máslo, na kterém podusíme cibuli s česnekem a rozmarýnem. Přidáme houby s ostatní pokrájenou zeleninou. Restujeme za stálého míchání přibližně 2 minuty. Pak přimícháme sůl, bílý pepř, mletou papriku, brusinky, přilijeme zeleninový vývar, zakryjeme poklicí a dusíme 15 minut.

3

Do většího hrnce dáme vařit 2,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Když přijde k varu, vložíme do ni makarony, které uvaříme podle návodu na sáčku. Uvařené scedíme, v sítu je propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a uchováme v teple.

4

V menším kastrolku si rozpustíme máslo. Z omyté petrželky otrháme lístky a drobně je pokrájíme.

5

Připravíme si dvě nádoby, ve větší přivedeme k varu 1 litr vody. V druhé menší nádobě si vyšleháme bílé víno se žloutky, a tuto nádobu posadíme do větší s vařící vodou. Víno se žloutky budeme nad parou šlehat do pěny. Pak nádobu se žloutky odstavíme mimo parní hrnec. Ke žloutkové pěně postupně budeme přimíchávat rozpuštěné máslo, hořčici a dochutíme bylinkovou solí.

6

Houby se zeleninou smícháme s těstovinou a zalijeme žloutkovou omáčkou.

7

Promícháme, rozdělíme porce a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept