Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38087

Ingredience

4 ks Badyán
6 ks Bobkový list
200 g Cukr krupice
5 kg Krůta
5 polévková lžíce Med včelí
1 hrst Pažitka
2 polévková lžíce Pepř černý celý
2 ks Pomeranče
60 ml Sirup javorový
1 ks Skořice celá
120 g Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
6 l Voda pitná
Marináda
80 g Husí sádlo
50 ml Sirup javorový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
9% Sacharidy 31 g
14% Tuky 11 g
166% Sodík 3 g
141% Bílkoviny 80 g

Krůta na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Pomeranče omyjeme, oloupeme a vymačkáme z nich šťávu do velké mísy, do které přidáme i zbytky pomerančů i s kůrou, zalijeme vodou a promícháme.

2

Následně do mísy přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, skořici, badyán, cukr, javorový sirup, med a nahrubo nasekanou pažitku. Vše důkladně promícháme a do takto připraveného láku vložíme krůtu.

3

Necháme 2 dny naložené v chladu.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

5

V menším kastrůlku smícháme husí sádlo s javorovým sirupem a na mírném ohni rozpustíme. Krůtu vyjeme z láku, vložíme na pekáč a polovinou marinády krůtu potřeme. Poté vložíme do trouby a pečeme 130 minut. V průběhu pečení krůtu otočíme a potřeme zbytkem marinády.

6

Po upečení necháme krůtu 30 minut vychladnout a poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept