Jednoduchý recept

Halušky se zelím a jablky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38088
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
120 g Jablka
4 ks Klobása Dunajská
30 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Slovenské halušky
1 špetka Sůl
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 916 kcal
Kilojoule 3 832kJ
24% Sacharidy 86 g
66% Tuky 49 g
3% Sodík 67 mg
58% Bílkoviny 33 g

Halušky se zelím a jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na drobné kousky. Klobásy pokrájíme na větší kostičky. Zelí propláchneme studenou vodou.

2

Olej rozpálíme, přidáme cibuli a necháme osmahnout dozlatova, poté přidáme zelí a jablka. Přiklopené dusíme 12 minut, poté dochutíme cukrem, solí a pepřem. Odstavíme z plotny.

3

Klobásy osmahneme na suché pánvi bez oleje dozlatova.

4

Halušky uvaříme dle návodu výrobce, přimícháme k nim zelí a kousky klobásy a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept