Zeleninová omáčka s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová omáčka s medem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38089 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 52,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Med včelí, Nové koření celé, Pepř černý celý, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová omáčka s medem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme vodu, nové koření, pepř, bobkový list, skořici, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájeno cibuli, sůl a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 120 minut. |
2 | Když je zelenina uvařená, přivedeme k varu drůbeží vývar a do něj přimícháme med a hladkou mouku. Nakonec přidáme povařenou zeleninu, ze které jsme vyndali koření a vše důkladně mixérem rozmixujeme. |
3 | Takto připravenou omáčku ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečené krůtě.