Recept

Zeleninová omáčka s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38089
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 457kJ
2% Sacharidy 8 g
63% Tuky 48 g
12% Sodík 244 mg
2% Bílkoviny 1 g

Zeleninová omáčka s medem postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme vodu, nové koření, pepř, bobkový list, skořici, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájeno cibuli, sůl a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 120 minut.

2

Když je zelenina uvařená, přivedeme k varu drůbeží vývar a do něj přimícháme med a hladkou mouku. Nakonec přidáme povařenou zeleninu, ze které jsme vyndali koření a vše důkladně mixérem rozmixujeme.

3

Takto připravenou omáčku ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k pečené krůtě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept