Kaštanová nádivka s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová nádivka s parmskou šunkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38093 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
400 g | Kaštanové pyré |
250 g | Kaštany jedlé |
75 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 58,1mg |
Draslík | 176,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaštany jedlé, Muškátový oříšek, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kaštanové pyré, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová nádivka s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a nahrubo nasekáme. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme najemno. |
2 | V kastrole rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, parmskou šunku a pažitku. |
3 | Takto orestovanou směs vložíme do nerezové mísy, přidáme na kostky nakrájené kaštany, strouhanku a kaštanové pyré. Vše důkladně promícháme. |
4 | Nakonec osolíme, přidáme vejce, muškátový oříšek a pepř a ještě jednou promícháme. |
5 | Nádivku uložíme na 12 hodiny do chladničky a poté jí můžeme použít k plnění. |
Poznámka
Nádivka je ideální k plnění kuřete nebo krocana.