Recept

Grilované houby s bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38094

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
0,5 polévková lžíce Estragon
400 g Hříbky čerstvé
1,5 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Kmín drcený
2 dl Olej slunečnicový
1,5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř bílý
300 g Ryzce čerstvé
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 720kJ
11% Sacharidy 41 g
69% Tuky 52 g
10% Sodík 206 mg
19% Bílkoviny 10 g

Grilované houby s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Z omytého kerblíku a estragonu otrháme lístky, které velmi drobně posekáme. Do misky prolisujeme česnek, přidáme bylinky, roztlučený kmín, bílý pepř, sůl, kvalitní slunečnicový olej a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme.

2

Očistíme a dobře omyjeme zdravé, nečervivé hřiby a syrovinky, ze syrovinek odřízneme těsně před grilováním třeně. Houby osušíme, podélně větší houby nakrájíme na 5-7 mm plátky. Větší hlavičky můžeme rozkrájet i na čtvrtky, u syrovinek necháme celé hlavičky.

3

Houby narovnáme na grilovací tácky. Během grilování je potíráme marinádou. Grilujeme krátce po obou stranách.

4

Podáváme horké s chlebem.

Poznámka

Ke grilovaným houbám podáváme čerstvou zeleninu: rajčata, papriku, okurky. Nebo je podáváme samotné jako pikantní pochoutku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept