Grilované houby s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované houby s bylinkami
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38094 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
0,5 polévková lžíce | Estragon |
400 g | Hříbky čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 dl | Olej slunečnicový |
1,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
300 g | Ryzce čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 631,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 174,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 20,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Hříbky čerstvé, Kerblík, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Omáčka sójová, Ryzce čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované houby s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Z omytého kerblíku a estragonu otrháme lístky, které velmi drobně posekáme. Do misky prolisujeme česnek, přidáme bylinky, roztlučený kmín, bílý pepř, sůl, kvalitní slunečnicový olej a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme. |
2 | Očistíme a dobře omyjeme zdravé, nečervivé hřiby a syrovinky, ze syrovinek odřízneme těsně před grilováním třeně. Houby osušíme, podélně větší houby nakrájíme na 5-7 mm plátky. Větší hlavičky můžeme rozkrájet i na čtvrtky, u syrovinek necháme celé hlavičky. |
3 | Houby narovnáme na grilovací tácky. Během grilování je potíráme marinádou. Grilujeme krátce po obou stranách. |
4 | Podáváme horké s chlebem. |
Poznámka
Ke grilovaným houbám podáváme čerstvou zeleninu: rajčata, papriku, okurky. Nebo je podáváme samotné jako pikantní pochoutku.