Perníková nádivka s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníková nádivka s hruškami
Perníková nádivka s hruškami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38096 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Anglická slanina |
500 g | Cibule |
2 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
45 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Perník |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 133,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hrušky, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perník, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníková nádivka s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a najemno nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibuli a hrušky vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. |
2 | Formu, ve které budeme nádivku péct, si vymažeme máslem. |
3 | Zbylé máslo spolu s olejem rozehřejeme, přidáme rozmixovanou cibuli a hrušky a 10 minut dusíme. |
4 | Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce, restujeme asi 5 minut. |
5 | Přimícháme limetkovou kůru, zamícháme a hrnec sundáme ze sporáku a necháme 10 minut vychladnout. Poté do směsi přimícháme rozdrobený perník, vejce a pepř, zamícháme a vložíme do vymaštěné formy na nádivku. |
6 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a nádivku v ní pečeme asi 40 minut. |
7 | Po upečení necháme nádivku ještě asi 15 minut ve formě, poté ji vyklopíme, krájíme na plátky a servírujeme. |
8 | Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí. |