Nádivka z ciabatty a vinné klobásy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z ciabatty a vinné klobásy
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38097 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Ciabatta |
2 ks | Cibule |
1 ks | Klobása vinná |
60 ml | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 65,4mg |
Draslík | 95,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Ciabatta, Cibule, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Olej olivový, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z ciabatty a vinné klobásy postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Ciabattu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a dáme na 10 minut vysušit do trouby. Po vyjmutí necháme vychladnout. |
3 | Cibuli a řapíkatý celer očistíme a najemno nasekáme. |
4 | V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli s celerem a něm asi 10 minut dusíme, dokud nezměknou. |
5 | Mezitím si částí zbylého oleje vymažeme zapékací formu. |
6 | Když je cibule s celerem měkká, přidáme do pánve zbytek oleje a vymačkáme do ní prejt ze střívek vinných klobás. Promícháme, osolíme a asi 10 minut opékáme. |
7 | Do zapékací mísy vložíme opražené kostky ciabatty, masovou směs a nahrubo nasekanou petrželku. Vše důkladně promícháme. |
8 | Do drůbežího vývaru zašleháme vejce a nádivku vývarem přelijeme. |
9 | Takto připravenou nádivku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. |
10 | Po vyjmutí nádivku zdobíme najemno nasekanou pažitkou a servírujeme. |