Pečená javorová cuketa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená javorová cuketa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38101 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Cuketa |
120 ml | Olej slunečnicový |
80 ml | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 346,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Olej slunečnicový, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečená javorová cuketa postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na hranolky. Cuketové hranolky vložíme do připraveného pekáče, zalijeme olejem, promícháme a pokapeme javorovým sirupem. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení je několikrát obrátíme. |
4 | Po upečení ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k maso, případně jako předkrm.