Šťáva z paprik a celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťáva z paprik a celeru
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 38103 |
Kategorie: | Nealkoholické koktejly |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 399,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Paprika žlutá, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Šťáva z paprik a celeru postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme si celer. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a odkrojíme z nich 4 tenké proužky na ozdobu. Papriky s celerem vložíme do odšťavňovače, okořeníme solí a tabascem. |
2 | Získanou šťávu nalijeme do sklenic a podáváme ozdobené připravenými proužky papriky. |
Poznámka
Dle přání šťávu zředíme minerální vodou a k ozdobě můžeme přidat i meduňku. Powerdrinks z čerstvé zeleniny dodávají energii tělu i duši a navíc tělo zásobují životně důležitými vitamíny. Pokud chceme držet štíhlou linii, je lepší si dát zeleninovou šťávu, která obsahuje v průměru o polovinu méně kalorií než šťáva ovocná.