Recept

Ovarové maso s jablkovým křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38104

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Jablka
100 g Křen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové koleno
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 889kJ
6% Sacharidy 22 g
69% Tuky 52 g
21% Sodík 421 mg
64% Bílkoviny 36 g

Ovarové maso s jablkovým křenem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme pepř, oloupanou cibuli a zvolna vaříme asi 90 minut.

2

Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme na porce a zalijeme částí vývaru, ve kterém maso před podáváním krátce povaříme.

3

Oloupaná, na kousky nakrájená jablka podusíme doměkka a prolisujeme sítem. Vmícháme nastrouhaný křen, ochutíme octem, cukrem a zředíme trochou vývaru.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z vepřové hlavy, vepřového ramínka, bůčku nebo krkovičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept