Recept

Telecí koleno na způsob bažanta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38105
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
150 g Cibule
0,5 kávová lžička Jalovec
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí koleno
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 889kJ
2% Sacharidy 6 g
42% Tuky 32 g
32% Sodík 646 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí koleno na způsob bažanta postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykostěné telecí koleno omyjeme a protkneme 2/3 slaniny nakrájené na nudličky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a zvolna opečeme na polovině másla. Koleno vložíme do pekáčku.

2

Na zbylém másle mírně osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky zbylé slaniny. Přidáme k masu spolu s celým pepřem, novým kořením, jalovcem a bobkovým listem. Podlijeme trochou vody a za občasného polévání šťávou a podlévání vodou maso pečeme doměkka.

3

Šťávu necedíme, podáváme ji s cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept