Vepřová kýta na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta na špízu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
150 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta na špízu postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na ploché kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. |
2 | Slaninu nakrájíme na silnější plátky, očištěné žampiony a omytá rajčata překrojíme na poloviny, oloupanou cibuli na čtvrtky. |
3 | Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme cibuli, maso, slaninu, žampiony a rajčata. Špízy pokapeme částí oleje a necháme nejméně 2 hodiny proležet v chladničce. |
4 | V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme po všech stranách a podlijeme trochou vývaru, aby se vytvořila šťáva. |
5 | Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory nebo rýže. |