Recept

Polská bábovka s pomerančovou kůrou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 38107

Ingredience

200 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
0,5 l Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
20 ml Olej rostlinný
40 g Pomerančová kůra
40 ml Pomerančová šťáva
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
19% Sacharidy 69 g
25% Tuky 18 g
2% Sodík 31 mg
19% Bílkoviny 10 g

Polská bábovka s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu a postupně po lžících polohrubou mouku a mléko za stálého šlehání. Nakonec vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme jemně pocukrované moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept