Telecí plátky s šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátky s šalvějí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38110 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
600 g | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 513,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátky s šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Šalvěj omyjeme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Olej rozpálíme a maso na něm krátce osmahneme po dobu 2 minut z každé strany. Poté na každý kousek masa dáme dílek másla a trochu šalvěje. Pánev přendáme do trouby a necháme zapéct při 190°C po dobu asi čtvrt hodiny. Podáváme přelité výpekem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.