Mléčná polévka s vejci a bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná polévka s vejci a bramborem
Mléčná polévka s vejci a bramborem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38114 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
50 g | Cibule |
4 g | Kmín celý |
1000 ml | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
5 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 290,3mg |
Draslík | 447,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Kmín celý, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná polévka s vejci a bramborem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno, vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Mléko přivedeme k varu, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Ve zbylé vodě uvaříme cibuli s kmínem, scedíme a vývar přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa. Krátce povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme rozkvedlaný žloutek. |
3 | Vařená vejce rozkrájíme na čtvrtky, spolu s plátky brambor rozdělíme rovnoměrně do hlubokých talířů a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |