Recept

Fenyklový salát s račím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 38116

Ingredience

1 ks Citrony
120 g Fenykl sladký - hlíza
30 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
4 ks Rak říční
1 špetka Sůl
7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 280kJ
2% Sacharidy 6 g
23% Tuky 17 g
19% Sodík 381 mg
59% Bílkoviny 33 g

Fenyklový salát s račím masem postup přípravy receptu:

1

Hlízy fenyklu omyjeme, odkrojíme z nich poničené části a odstraníme zvadlé lístky. Několik lístečků necháme stranou na ozdobu. Fenykl nakrájíme na čtvrtky. Raky několikrát pečlivě omyjeme ve vodě.

2

Ve velkém hrnci uvedeme cca 5 l osolené vody k varu, poté do ní vhodíme raky a necháme 5 minut povařit. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Vodu vylijeme, nalijeme novou a tu opět osolenou uvedeme k varu. Přidáme fenykl, povaříme do změknutí, poté ho přendáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, octem a promícháme. Necháme chvíli vychladnout, pak přidáme vařené raky, citronovou šťávu, kousky lístků fenyklu na ozdobu a ihned servírujeme.

Poznámka

Z raků se jí pouze maso z klepet a ocásků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept