Fenyklový salát s račím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s račím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 38116 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
120 g | Fenykl sladký - hlíza |
30 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
4 ks | Rak říční |
1 špetka | Sůl |
7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 228,0mg |
Draslík | 940,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Ocet vinný, Rak říční, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s račím masem postup přípravy receptu:
1 | Hlízy fenyklu omyjeme, odkrojíme z nich poničené části a odstraníme zvadlé lístky. Několik lístečků necháme stranou na ozdobu. Fenykl nakrájíme na čtvrtky. Raky několikrát pečlivě omyjeme ve vodě. |
2 | Ve velkém hrnci uvedeme cca 5 l osolené vody k varu, poté do ní vhodíme raky a necháme 5 minut povařit. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Vodu vylijeme, nalijeme novou a tu opět osolenou uvedeme k varu. Přidáme fenykl, povaříme do změknutí, poté ho přendáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, octem a promícháme. Necháme chvíli vychladnout, pak přidáme vařené raky, citronovou šťávu, kousky lístků fenyklu na ozdobu a ihned servírujeme. |
Poznámka
Z raků se jí pouze maso z klepet a ocásků.