Jednoduchý recept

Kapr s kaviárovo-smetanovýma bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38119

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Citrony
600 g Kapr obecný
30 g Kaviár
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej olivový
6 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
11% Sacharidy 41 g
29% Tuky 22 g
19% Sodík 378 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kapr s kaviárovo-smetanovýma bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, poté vodu slijeme a brambory oloupeme.

2

Maso osolíme, opepříme a kůži nařízneme do mřížky. Obalíme v mouce. Pažitku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

3

Olej rozpálíme a maso na něm z obou stran osmažíme. Mezitím si pokrájíme brambory na plátky, smícháme se smetanou a kaviárem, osolíme a opepříme a dáme chladit. Vychladlý salát dochutíme vymačkanou šťávou z citronu a solí.

4

Porce osmaženého masa přendáme na talíře, přidáme kaviárový salát, posypeme pažitkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Pro tento recept použijeme lacinější náhražky kaviárů. Lze použít jak červený, tak černý kaviár.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept