Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 38123
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
1 stroužek Česnek
60 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
3 špetka Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
120 g Rajčata
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
400 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
600 g Sumec filety
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
10% Sacharidy 36 g
76% Tuky 57 g
41% Sodík 823 mg
62% Bílkoviny 35 g

Sumec v bramboráku postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme, Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Maso pokapeme citronem a osolíme, obalíme v části mouky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Špenát omyjeme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadřince, poté omyjeme.

2

Nastrouhané brambory smícháme s vejci, majoránkou, česnekem a zbylou moukou. Maso obalíme ve vzniklém těstě a ihned osmažíme na rozpálené polovině dávky oleje. V druhé pánvi si necháme rozpálit zbytek oleje, osmahneme na něm do zesklovatění cibuli, poté přidáme špenát a necháme chvíli smažit. Pak zalijeme smetanou, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Ke špenátu přidáme rajčata a necháme prohřát. Porce ryby servírujeme se smetanovým špenátem a rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept